Feb 19, 2012

Renung dan fikirkan

Gua amat tertarik dengan mesej yg disampai oleh gambar dibawah:-

Tepuk dada tanya selera..

Tepuk bantal tanya esok nak bangun pukul berapa..

Tepuklah apapun pasti ia berbunyi..

kecuali tepuk sebelah tangan..ia takan berbunyi..



Renung dan fikirkan kata Farid Ismed setiap kali penutup berita dunia jam 10

.

28 comments:

  1. lewat tido bro. memang betol pon. aku siap tepuk dinding lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu mengigau kot yg ketuk dinding tu

      Delete
  2. sentap...hehe..tapi tak ada lah nak nangis kalau artis mnninggal..itu over lah..siapa mat saleh tu?da meninggal eyh?

    ReplyDelete
  3. cik ina tengah renungkan lah ni, renungkan sesuatu : ). apasal ko hari ni sayu semacam.

    ReplyDelete
  4. hahaha... dia pergi gua tak cry ok... tapi bila lu kasi up pic budak afrika tu, gua cuma mampu cakap 'Kalau gua ada autority, kalau gua mampu buat apapun tanpa batasan, gua cuma tahu satu perkara. gua tak mampu nak sediakan kemewahan tapi gua yakin gua boleh masak makanan yg bersih dan sihat untuk dorang... sesungguhnya... bila gua pertikaikan kenapa dan mengapa manusia itu lain2 takdirnya... lu tahukan? Ini kerja DIA. DIA paparkan dan DIA mahu setiap manusia yg pernah berjanji pada DIA dahulu(saat roh ditiupkan untuk bernyawa-bersatu dengan jasad) akan belajar dan pulang setelah mengembra di lantai landai DIA. DIA nak kita 'lihat' satu pelajaran yang mana tiada manusia lain akan mampu atasi melainkan DIA. iaitu nafsu untuk menguasai apapun tanpa pikir atau atasi atau hayati atau sematkan di jiwa.

    ps: paling baik gua kira entry lu sepanjang 2012 ni pada gua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BS-gua amat hargai lu dtg rumah gua. gua juga akan buat mcm lu jika gua ada autority spti lu maksudkan..

      -paling baik gua kira komen lu sepanjang 2012 kat entri gua

      Delete
    2. weeeeeeeeee... gua busy atau paling hebat gua cuba diam sekejap lantai landai tmpat gua main-main dengan maya... after 100 days... gua akan kembali... insyaallah...

      ps: thanks sudi baca kispen/cerpen gua kat s7w...

      Delete
    3. kembali dalam erti kata onkan apa yg gua offkan... harap lu sihat bro...

      Delete
  5. 'the society we live in is really messed up..'

    ReplyDelete
  6. aku tak nangis pon bila retis tu mati.
    aku cuma sebak,sedih sebab nasib kanak- kanak gambar sebelah tu masih tak terbela. mkn takde,pastu still byk perang + penindasan out there. damn ! ini tidak adil ! depa pon layak hidup. tp ramai yg lupa depa. ramai yg leka dgn dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang treyak mmg gamat suasana hahaa

      Delete
  7. nangis dalam hati sambil berdoa semoga nasib anak-anak kebuluran ini akan terbela

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua yg duduk atas kerusi empuk turun dan rasai kerusi batu yg buat kematu pinggul

      Delete
  8. sapa artis tu ? xkenal puak.. huhu
    em cian tgk budak2 tu.. dh nmpak tulang xckup mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat tak kenal plak dia keh3

      Delete
    2. Mna ada seriusly xknal.. Huhu

      P/s : mna ada campur ayam and seafodd..ce bce elok2.. Kn tulis ayam OR seafood tu.. Kl xletak ayam letak seafood dan sebaliknya.. =)

      Delete
  9. 10 millions die tu ptt kena nyanyi ONE MOMENT IN TIME ramai2 la. Bia ade semangat olimpik sket.

    Eh, ko faham tak komen aku nie?

    Ms Whitney Houston mati, sampai ke la nie aku terpk2. Nape org suke nak menyanjung ORANG YANG MATI SEBAB DIRI SENDIRI YANG JAHANAM. Yelah, dadah le. Mabuk le. Psl hal tu pun org duk nangis melalak bagai.

    ReplyDelete
  10. sape yg mati tu???
    owh...bru tau yg aku agak ketinggalan zaman mengenai dunia artis






    sentap!!aku rasa terlalu terleka hingga terlupa akan penderitaan anak2 itu

    ReplyDelete
  11. aku sebenarnya kompius antara mendiang ni dengan oprah tu.

    ReplyDelete
  12. elok gak at least kurang sikit manusia dalam dunia ni >_<

    ReplyDelete