Sep 17, 2011

wayanajatattaibin..

Cilakak! macamana gua tak perasan. benda dah jadi apa boleh buat tahan malu saja. nasib gua ler.. sampai ketika khatib dah sebut wayanatattaibin..kurang pahala jumaat gua sampai masjid waktu khutbah separuh masa kedua..dah ler kurang pahala, malu plak sepasai tambah kot atas..

kesan akibat gua telelap tengahari sebelum masuk waktu. sedar2 jam dah 1.40ptg. hampeh! gua sound diri gua yg cukup hina disisi tuhan. sebab dah lambat takut terlepas solat jumaat gua lantas bangun terus ke bilik air. gua tak mandi terus je amik wuduk. masuk bilik capai kain pelikat india yg rare, kemudian gua sarung baju melayu raya thn lepas ke badan gua yg sasa. gua jalan sepantas tsunami sambil sambar kunci moto macam helang kepala putih. pecut moto dan setibanya gua depan pagar masjid blah pintu belakang. gua parking ikut dan sebab dah lambat. gua cabut kunci dan masa gua nak masukkan kunci dalam poket baju melayu gua yg hebat tiba2 satu perasaan malu gua jelas terpampang. ada 2-3 orang yg perasan mungkin. Hare sungguh gua pakai baju terkaleh laaa...patut cari poket tak jumpa2..malu yg amat. gua dengan selamber badak mata merah masuk je masjid dgn laju terus ke tandas...selangkah dalam tandas terus kaleh balik baju, masuk masjid muadzin dah iqhamah..sembahyang gua terus tak kusyuk..

Sejarah Hari Malaysia gua yg teruk...

30 comments:

  1. kaleh tu terbalik ke?

    gua tak berapa nak paham

    HEHEHE.

    ReplyDelete
  2. terbalik ler...org utara panggil terkaleh..

    ReplyDelete
  3. gua pakai baju tekalih p jasko tengok hantu bonceng rilek ja..

    jgn slipa tebalik. rasa pengkaq semacam plak bejalan.

    ReplyDelete
  4. xpa, at least rasa bersalah.

    next week awai la sikit

    ReplyDelete
  5. Pakai baju terkaleh atau terbalik, orang sini kata mujur. Mujurlah tu dapat dua rakaat je.

    ReplyDelete
  6. baju raya ni rare kalau nak salah pakai. Kira hebat juga anta ye.

    ReplyDelete
  7. company tempat gua kerja sambut hari 1newzealand.16 sept setiap tahun gua kerja

    ReplyDelete
  8. lain kali jgn tido siang2 hari...

    ReplyDelete
  9. memalukan..very shame on you..pakai kain pelikat terkaleh ok lagi.gua pun biasa.tp kalau baju melyu yang terkaleh memang parah.jatuh kredibiliti lu mat...malu...malu

    ReplyDelete
  10. jelina joili,
    yup..jgn slipa terkalih dah..yg tu mmg pengkaq..

    orlando,
    gua lambat pisang habis ler...

    ReplyDelete
  11. ismi ijmi,
    ya..at least ada gak perasaan bersalah ngn tuhan..

    TH,
    may Allah bless me..

    ReplyDelete
  12. pak hashim,
    mujurlah ek? wahh segak nampak...imej raya ke?

    dr.ben,
    rare...amacam balik malaysia ok? bla plak nak ke amerika?

    ReplyDelete
  13. pembaris,
    parah lu parah mmg parah...

    papa mif,
    keh3 gua cdg nak amik sunnah tdo sebelum zohor..tapi terbedal lama plak...

    ReplyDelete
  14. karazt,
    yup mmg very shame on me...jatuh kredibiliti gua...melodi minggu ni sure kuar cerita gua...cilaka btol..gua tak perasan bkn pe, baju melayu gua kepala kain,bila terkalih gua tak nmpak benang jait tepi...

    ReplyDelete
  15. takpe bro..tak pe..tertido nak buat camne..baju terbalik pun ok jugak.. kotor sebelah..pakai yg sebelah lagi.. boleh byk kali pakai ape..

    tu laa.. tulah sakat aku hari tu la ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. a.samad,
    hehek...itula pasai bro..hari tu gua gelak terbahak baca kesah lu ngn spek mata masa semayang..dajei sungguh..

    ReplyDelete
  17. kalau cik ina kat situ, mesti mintak no kat ko, mana tahu naik first prize.

    ReplyDelete
  18. hahahaha!! relax2..aku pun penah gak terjadi mcm tu..tp mujur baju inner..ang baju melayu lagi la ketara kekekeke adoi..

    ReplyDelete
  19. linda,
    baju inner ok la org tak nampak..baru ngn tdo tergesa mana nak perasan dgn mata pinar lg..

    ReplyDelete
  20. HARAKAHkahkahkahkah...
    moral ofthe story..jgn dok lena pada hari Jumaat..:))

    ReplyDelete
  21. hahaha terlelap smpai terlajak.. ko xbuat alarm ke ?? naseb baik la ko pakai baju jugak wlpn terbalik kan.. buatnye ko silap smbar baju kedah emak ngko corak bunge2 lg malu gua rase.. keh3..

    ReplyDelete
  22. apalah kau ni...lain kali set jam tu...
    mesti muka kau jadi biru hari tu kan....malu punyer pasal..ha3

    ReplyDelete
  23. pi jugak.
    aku nk puji gak la.
    kot setengah org.
    tak pi dah kot.


    .

    ReplyDelete
  24. terkaleh kusyuk....

    (betol ayat tu?

    ReplyDelete
  25. memang sume pelikat adelah pelikat india ke pelikat lu je pelikat india?wa kompius!

    ReplyDelete
  26. tahniah ! hari bersejarah..kahkah !
    p/s : mmg da lama tak update,,bukan pening mkn ketupat tapi eksaited blajo bila dapat lect nsem !

    ReplyDelete